hier groeit liefde sst, hier groeit liefde

Wintertijd (debuut)

En toch begint de lente bij ’t vallen van ’t eerste blad.

Toon Hermans

Ik werd geboren op een dinsdag in november. Je zou denken: een herfstkind weet wel hoe loslaten gaat, maar ook ik heb dat gaandeweg moeten leren. Soms is tijd gelukkig alles wat er nodig is. Zoekend naar wie ik worden wil, reis ik in Wintertijd dwars door de tijd met een zachte pen (zij het soms hard voor mijn eigen hart). Ik leef met groeipijnen en struikelen en alles erop en eraan. Maar een kwarteeuw oud, kwam ik te ijverig bij de zon. Burn-out was het verdict. Ik kon de drukte niet langer verdragen, heb me zo lang met alles in me verzet totdat ik verschroeide aarde was. Mijn woorden uit een jarenlange strijd als woest water zijn verzameld in mijn debuut (dromen komen uit).

Wintertijd, dagboek van een novemberkind is een uitgave van Witsand Uitgevers en verkrijgbaar sinds april 2022. Als tijdreiziger (het boek beslaat bijna een half leven) laat ik me leiden door mijn eigen stem, maar ook door warme wentelwoorden van anderen (zonder wie ik niet vooruit kan) die hielpen de waas voor mijn ogen op te klaren. Wintertijd overbrugt wat overspoeld is geweest. Sst, hier groeit liefde.

Het boek vertelt een autobiografisch verhaal met tussenpozen poëzie; kwetsbaar ga ik op de barricade staan. Ik hoop er mensen mee te bereiken die tijdens hun weg naar volwassen zijn, worstelen met of bezweken zijn onder de druk en burned out raakten; maar ook mensen die van taal houden, van groeipijnen en zoeken naar het licht, van verandering en tijdscapsules, van ontdekkingsreizen in en met jezelf; of zelfs mensen die iemand kennen die het moeilijk heeft en hun geliefde, vriend, collega, … alleen maar tijd en ruimte toewensen.

Hoe mooi gecomponeerd. Ontzettend integer.
Je verhaal maakt mijn hele zijn van slag. Het is pijnlijk en helend tegelijkertijd.
Indrukwekkend, emotioneel en prachtig. Je eerlijkheid is ontwapenend.
Dit is geen amateurwerk. Dit moet gelezen worden.
Het is zo onvoorstelbaar herkenbaar, confronterend zonder dat ik me er slecht door voel,
en altijd van schoonheid en liefde doordrongen.

warme woorden van eerste lezers

Disclaimer: Ik schrijf, niet alleen omdat het altijd mijn droom is geweest, maar des te meer omdat verbondenheid zo waanzinnig belangrijk is nu meer en meer mensen zich alleen voelen en vallen. Wees niet bang als jou of iemand van wie je houdt hetzelfde ooit overkomt. Je bent echt niet alleen.