hier groeit liefde sst, hier groeit liefde

Goedele

novemberkind · bloemenmeisje · wereldvrede · bruggenbouwer · wintertijd · lente · liefs · stilte en storm

Later als ik groot ben, word ik een kussengevecht.

Goedele, 30 september 2014

Made in Belgium. Since 1992.

Ik ben een novemberkind, en een bloemenmeisje. Ik hou van kleine dingen, doe alles ten volle, verzamel verhalen in woord en beeld. Ik ben helemaal weg van de natuur, creativiteit en kerst. Ik kan niet zonder ontdekken, levenslust, de zee, sterke banden tussen mensen, spontane verwondering, liefs en lente. Ik hou van trage reizen, van treinen, van te voet, en van omarmen.

Toen ik 25 was, viel mijn wereld uit elkaar. Ik was opgebrand en leeg. De jaren erna waren een geschenk als de hemel die openbreekt na blinde paniek. Mijn lief een held. Hij kwam precies op tijd mijn leven in. ‘Het was zo donker dat ik overal lichtpuntjes zag’, Loesje zei het al.

Als kind droomde ik vaak van wereldvrede, en dat ik vliegen kon. Ik was de middelste van drie kinderen thuis, ben een jongste dochter, een echtgenote, zelf een moeder geworden dankzij onze zoon. Voor mijn lief verhuisde ik naar het land van windmolens en oranje. De moeder van mijn moeder was mijn heldin. Ik draag het leven op handen. Voor ons dagelijks brood bouw ik bruggen (wat hou ik van bruggen) tussen Nederlandstaligen en Vlaamse Gebarentaligen. Ik ben tolk en dat is mijn passie.

En ik schrijf. Dat heb ik altijd gedaan, met heel veel liefde. Mijn leven op papier. Hoe ik opgebrand raakte. Terug naar nu en hier. Overbruggen wat overspoeld was. Blootleggen wat schuilde en huilde en lacht. Wintertijd. Hier groeit liefde. Brieven, gedachten, gedichten, kattebelletjes, woorden, verhalen, verzonnen zinnen, flarden, mijmeringen, geschreven dingen over vallen en weer opstaan, dromen van het licht achter de sterren en struikelen over geluk.

Lente en liefs, dat is mijn lijfspreuk; wintertijd het ritme van mijn hart. Wat er ook gebeurt, ik wens je iets dat liefde heet. Waar je ook heengaat, het ga je goed.